Sedare/Anestezie

SEDARE/ANESTEZIE :

Sedarea presupune injectarea pe venă a unei substanțe sedative, care determină un efect de liniștire, de calmare a anxietății; un alt efect este somnolența, făcând explorarea mai ușor de tolerat, mai ales în cazul persoanelor foarte anxioase; există și un efect antialgic moderat. Dat fiind că după sedare persistă o stare de somnolență și de ușoară instabilitate motorie (nesiguranță în mișcări) care va persista 1-2 ore, este foarte recomandabil să veniți însoțit(ă) de cineva, care să vă poată conduce ulterior către casă sau către un loc de odihnă.

Doza de sedativ se ajustează funcție de toleranță și necesarul individual, fiind stabilită pe loc de către medicul care efectuează explorarea. De regulă se începe cu doze mici și se ajustează doza funcție de necesarul individual.

Se poate conduce după sedare?

Este strict interzis a se conduce mașina după efectuarea sedării, cel puțin șase ore. De asemenea nu este recomandabil a se lua decizii importante sau a se semna acte.

Dacă se optează pentru această procedură cu sedare, este nevoie să veniți la consult preanestezic efectuat de către medicul ATI .